0 dinți, 0 probleme!

Oameni dragi,

Prețuiți-vă dinții precum prețuiți orice alt organ din corpul vostru. Nu există obiect creat de om mai valoros decât corpul fiecăruia dintre noi.

Dinții voștri, fie că sunt lungi, scurți, galbeni, albi, drepți sau strâmbi, conțin informația voastră genetică și s-au dezvoltat conform particularităților fiecărui individ, astfel încât să iși servească cât mai bine scopul. Nu vă mai amăgiți cu idei prin care dacă scăpați de dinți, scăpați și de probleme. Oho, de-abia de aici încep să apară unele noi – tulburări articulare, digestive, cardiace.

Implantele, deși sunt cea mai elegantă metodă de inlocuire a unui dinte lipsă, nu sunt garantate pe viață sau 30 de ani sau cât mai prefera oricine să zică numai ca să vă convingă să renunțați la dinții voștri.

Un implant cu un design cât mai biologic, împreună cu coroana aferentă costă minimum 1500 euro, dentiția ideală e considerată a avea 28 de dinți, asa că toți suntem bogații beneficiari ai unei danturi de minimum 42.000 euro, asta în cazul în care ne-am putea permite sa punem pe același nivel de egalitate dinții și implantele. Prețuiți această comoară și îngrijiți-o întocmai și nu vă mai așteptați să recăpătați artificial ceea ce natura a construit deja în mod ideal.
Atașez pozele unui pacient care până la vârsta de 44 ani nu a fost niciodată la dentist, cu reflex de vomă exagerat și igienă deficitară, speriat că i s-a propus extracția a peste 50% din dinți din cauza mobilității generalizate de gradul II și III. Am mers pe varianta clasică, debridare parodontală nechirurgicală, la microscop, cu anestezie locala în toate cadranele, realizată într-o singură ședință. Am administrat antibiotic pe cale generală și am urmărit respectarea indicațiilor de igienă prin controale lunare. Rezultatele la 6 luni vorbesc de la sine, acum putând să ne ocupam liniștiți de regenerarea defectelor osoase de la nivelul 21 22, de altfel singurii dinți care mai au mobilitate.
Iar retracția de la 31 s-a vindecat singură 🙂 Pentru că timpul e, uneori, cel mai bun tratament.

One thought on “0 dinți, 0 probleme!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s